Οι προκλήσεις του ασφαλιστικού τομέα

Συνέντευξή στο InBusinessNews

Το τρίπτυχο στρατηγικής των Γενικών Ασφαλειών

Παρά την οικονομική αβεβαιότητα των τελευταίων μηνών, η ασφαλιστική βιομηχανία αντιμετωπίζει με επιτυχία τους τριγμούς και παρουσιάζει θετική εικόνα και προοπτική, δηλώνει ο Γενικός Διευθυντής των Γενικών Ασφαλειών, Κώστας Κώστα.

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, ο κ. Κώστα αναφέρει ότι μέσα στις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, ο τομέας λειτούργησε με ωριμότητα και επέδειξε ανθεκτικότητα.

«Η ανθεκτικότητα του τομέα οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότερο την αξία της ασφάλισης, μια ανάγκη που ενίσχυσε σημαντικά η κανονικότητα μετά την πανδημία. Οι πολίτες και η κοινωνία στην μετά πανδημία εποχή επιδεικνύουν μια ανανεωμένη ευαισθησία απέναντι στην αξία της ασφάλισης» σημειώνει, μεταξύ άλλων.

Όσον αφορά τις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει σήμερα η ασφαλιστική βιομηχανία, ο κ. Κώστα υποδεικνύει ότι αυτές έχουν να κάνουν με τον πληθωρισμό, το ενεργειακό, το ΓεΣΥ, τα επιτόκια και την οικονομική στενότητα.

Πώς σκιαγραφείτε γενικά την σημερινή εικόνα στον ασφαλιστικό τομέα; Ποια τα προβλήματα και ποιες οι προκλήσεις;

Σήμερα, βρισκόμαστε σε μία απαιτητική εποχή γεμάτη προκλήσεις που επηρεάζουν την παγκόσμια οικονομία, τα κράτη, τις κοινωνίες και κατ’ επέκταση τις ζωές των ανθρώπων. Οι επιπτώσεις της πανδημίας και του συνεχιζόμενου πολέμου στην Ουκρανία αφήνουν ακόμη ισχυρά το στίγμα τους στην καθημερινότητά μας, ειδικά όμως στην καταναλωτική δύναμη των νοικοκυριών. Την ίδια στιγμή, η κλιματική αλλαγή, η ψηφιακή μετάβαση και η πράσινη ανάπτυξη δημιουργούν νέους κινδύνους, άρα και νέες προκλήσεις.

Στο ασταθές αυτό οικονομικό περιβάλλον, η ασφαλιστική βιομηχανία αντιμετωπίζει με επιτυχία τους τριγμούς και παρουσιάζει θετική εικόνα και προοπτική κάτι που αποδεικνύουν και τα οικονομικά αποτελέσματα των Γενικών Ασφαλειών.

Η ανθεκτικότητα του τομέα οφείλεται κυρίως στο γεγονός πως οι άνθρωποι αντιλαμβάνονται ολοένα και περισσότερο την αξία της ασφάλισης, μια ανάγκη που ενίσχυσε σημαντικά η κανονικότητα μετά την πανδημία. Οι πολίτες και η κοινωνία στην μετά πανδημία εποχή επιδεικνύουν μια ανανεωμένη ευαισθησία απέναντι στην αξία της ασφάλισης.

Σε αυτό το πλαίσιο, παρά τις προκλήσεις και τις δυσκολίες των τελευταίων χρόνων, ο ασφαλιστικός τομέας λειτούργησε με ωριμότητα. Με τον ίδιο ζήλο και μεθοδικότητα καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε σημαντικά ζητήματα, όπως ο πληθωρισμός, το ενεργειακό, η υποασφάλιση, το ΓεΣΥ, τα επιτόκια και η οικονομική στενότητα.

Προτεραιότητα και όχι πολυτέλεια η ασφάλιση

Ειδικότερα, πώς η οικονομική αβεβαιότητα και τα γεγονότα των τελευταίων μηνών έχουν επηρεάσει τις δραστηριότητές σας;

Στις Γενικές Ασφάλειες, εδώ και 73 χρόνια στηρίζουμε την κυπριακή οικονομία: Ιδιώτες, επαγγελματίες, βιοτέχνες και την επιχειρηματική κοινότητα.

Με συνετή και σοβαρή εταιρική κουλτούρα και διαχείριση και με τον επαγγελματισμό του έμπειρου και καταρτισμένου προσωπικού μας, παρέχουμε προϊόντα, υπηρεσίες και εξυπηρέτηση που ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις της αγοράς και της κοινωνίας. Έτσι και στη δύσκολη αυτή περίοδο σταθήκαμε σαν πραγματικό στήριγμα στους πελάτες μας, κάτι που εκτιμήθηκε ιδιαίτερα μας μας και είχε απότοκο αυξημένα εισοδήματα και κέρδη.

Δεν επαναπαυόμαστε, όμως, καθώς η οικονομική αβεβαιότητα βάζει δύσκολα στο κυπριακό επιχειρείν και σε μια τέτοια συγκυρία ένα αναπάντεχο περιστατικό μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.

Από την πλευρά μας, επενδύουμε συνεχώς στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής συνείδησης, ως μία προτεραιότητα και όχι ως μία πολυτέλεια για τους ανθρώπους και τις επιχειρήσεις. Μόνο έτσι θα καταφέρουμε να εντάξουμε την ασφάλιση στην κουλτούρα της κοινωνίας, ώστε να καταφέρει να αντιμετωπίσει με επιτυχία τα απρόοπτα που θα τη βρουν.

Οι λύσεις των Γενικών Ασφαλειών

Ποιο είναι το στίγμα της στρατηγικής των Γενικών Ασφαλειών και ποιες οι προτεραιότητες;

Οι Γενικές Ασφάλειες διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη της ασφαλιστικής βιομηχανίας εδώ επτά δεκαετίες. Στηρίζουμε τον ιδιώτη και τον επιχειρηματία με εχέγγυα την αξιοπιστία, την εμπειρία και το κύρος μας, πάντα δίπλα τους, με ειλικρίνεια εντιμότητα και το ενδιαφέρον μας στραμμένο στους ίδιους.

Ως ηγέτιδα εταιρεία διαδραματίζουμε καθοριστικό ρόλο στη μετάβαση της χώρας και της ασφαλιστικής βιομηχανίας στη σύγχρονη εποχή. Μεταμορφώνουμε ψηφιακά τον οργανισμό μας, υιοθετώντας καινοτόμες πρακτικές που παράγουν πολλαπλό όφελος για τους πελάτες, τους συνεργάτες και το προσωπικό.

Η υψηλού επιπέδου γρήγορη εξυπηρέτηση, μέσω ενός ολοκληρωμένου φάσματος προϊόντων και αποτελεσματικής διευθέτησης απαιτήσεων, προσφέρει το απαιτούμενο αίσθημα ασφάλειας στους πελάτες μας.

Προτεραιότητα η τεχνολογική αναβάθμιση

Τι να περιμένουμε από την εταιρεία σας το αμέσως προσεχές διάστημα όσον αφορά τον αναπτυξιακό της σχεδιασμό;

Η τεχνολογική αναβάθμιση των υπηρεσιών μας αποτελεί προτεραιότητα και σε αυτό επενδύουμε, αναπτύσσοντας περαιτέρω τα ψηφιακά κανάλια εξυπηρέτησής μας, ώστε οι πελάτες μας να συνεχίσουν απρόσκοπτα να απολαμβάνουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και προϊόντα.

Εισάγουμε καινοτόμες εφαρμογές και λύσεις που ενδιαφέρουν τους πελάτες μας. Βελτιώνουμε συστηματικά τα παραδοσιακά ασφαλιστικά μας σχέδια και αναπτύσσουμε νέες, πρωτοποριακές και ευέλικτες καλύψεις που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες ιδιωτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων.

Χάρη στη στρατηγική μας, που βασίζεται στο τρίπτυχο self-sufficiency, transparency και personalization, ο πελάτης μας μπορεί εύκολα και γρήγορα να «χτίζει» τις ασφαλιστικές λύσεις που του ταιριάζουν, να επικοινωνεί και να ενημερώνεται, ενώ με εγρήγορση, ευελιξία και προσαρμοστικότητα αντιμετωπίζουμε τις καθημερινές ανάγκες των πελατών μας, πάντα με ανθρωποκεντρική προσέγγιση.