Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου διαφέρουν

Συνέντευξη Κώστα Κώστα, Γενικός Διευθυντής Γενικών Ασφαλειών Κύπρου

1.  Δώστε μας ένα σύντομο ιστορικό και εταιρικό προφίλ

Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου ιδρύθηκαν το 1951 από την Τράπεζα Κύπρου και από τότε κατέχουν ηγετική θέση στον Γενικό Κλάδο ασφάλισης με μερίδιο αγοράς πάνω από 12%. Προσφέρουν ευρύτατο φάσμα προϊόντων και υπηρεσιών που καλύπτει τις ανάγκες περισσότερων από 100.000 ιδιωτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων. Παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες και εξυπηρέτηση μέσω όλων των καναλιών.

 

2. Το 2021 έρχεται με σημαντικές προκλήσεις και προοπτικές για τον τομέα της ασφαλιστικής βιομηχανίας. Ποια είναι η μεγαλύτερη πρόκληση για την εταιρεία σας και ποια τα μελλοντικά σας σχέδια;

Διανύοντας μια μεταβατική εποχή, οι εξελίξεις είναι ραγδαίες. Το ίδιο και οι προκλήσεις. Ο κλάδος μας έχει πολλά να κερδίσει από την είσοδο στον ψηφιακό κόσμο, όπως ακριβέστερη διαχείριση και κοστολόγηση του ρίσκου, μετρήσιμες καλές πρακτικές και αδιανόητη μέχρι σήμερα ευελιξία.

Αυτός που προβλέπει και σχεδιάζει το μέλλον, το αντιμετωπίζει με ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα. Είμαστε έτοιμοι να ανταποκριθούμε στις νέες και πιο σύνθετες απαιτήσεις των πελάτων μας. Δεν είναι μόνο η αξιοπιστία και η σιγουριά που παρέχουμε στην πελάτη. Είναι και μια σειρά από επενδύσεις που γίνονται γύρω από αυτόν, για την αναβάθμιση της εξυπηρέτησής του. Επενδύσεις στην τεχνολογία, στο δίκτυο, στους ανθρώπους μας. Για να γίνονται τα πράγματα, από τη λήψη προσφοράς, τη διευθέτηση των αιτημάτων, τις ανανεώσεις των συμβολαίων πιο εύκολα και πιο γρήγορα. Το 2021 είναι χρονιά σταθμός για τις Γενικές Ασφάλειες Κύπρου.

 

 

3. Ποια ασφαλιστικά σχέδια, προϊόντα και άλλες υπηρεσίες παρέχετε σε ιδιώτες και επιχειρηματικούς πελάτες;

Παρέχουμε μια ολοκληρωμένη γκάμα ασφαλιστικών προϊόντων, έχοντας ως επίκεντρο την παροχή της καλύτερης δυνατής εξυπηρέτησης στους ασφαλισμένους τους. Ταυτόχρονα, βελτιώνουν τα παραδοσιακά ασφαλιστικά Σχέδια και αναπτύσσουν νέες, πρωτοποριακές και ευέλικτες καλύψεις που ικανοποιούν τις σύγχρονες ανάγκες ιδιωτών, επαγγελματιών και επιχειρήσεων. 

Για ιδιώτες, παρέχουμε σχέδια που καλύπτουν κάθε ανάγκη, όπως κατοικίες, οχήματα, προσωπικά ατυχήματα και υγεία, ταξίδια, υγεία φοιτητών, κυνηγούς, οδηγούς, σκάφη αναψυχής, ευθύνη εργοδότη, νοσοκομειακή περίθαλψη.

Για επαγγελματίες και επιχειρηματίες, παρέχουμε σχέδια που καλύπτουν όλο το φάσμα των αναγκών τους όπως κτήρια (γραφεία, καταστήματα, εμπορικούς κινδύνους, διακοπή εργασιών), οχήματα, προσωπικά ατυχήματα και υγεία, ταξίδια, ευθύνη εργοδότη, αστική ευθύνη, επαγγελματική ευθύνη κ.α.

 

4. Ποιο είναι το ανταγωνιστικό σας πλεονέκτημα; Γιατί ένας επιχειρηματικός ή ιδιώτης πελάτης να επιλέξει τη δική σας εταιρεία για να ασφαλιστεί;

Οι Γενικές Ασφάλειες Κύπρου διαφέρουν και αυτό μας το τονίζουν πρώτοι από όλους οι πελάτες μας. Το γνωρίζουμε γιατί τους ακούμε προσεκτικά. Αναγνωρίζουν την αξιοπιστία μας, η οποία είναι θεμελιωμένη σε γερές βάσεις εδώ και 70 χρόνια. Είμαστε πάντα δίπλα τους, με ειλικρίνεια και εντιμότητα, με το ενδιαφέρον μας στραμμένο στον ίδιο.

Μπορούμε καλύτερα γιατί προσφέρουμε μεγάλο φάσμα από ασφαλιστικά Σχέδια, σε ανταγωνιστικές τιμές και εξαιρετικές υπηρεσίες. Και γιατί δεν σταματάμε εδώ: στοχεύουμε όχι μόνο στη διαρκή βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών μας αλλά και στη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης ψηφιακής εμπειρίας: από τη λήψη προσφοράς μέχρι την πληρωμή μιας απαίτησης ή την τροποποίηση μιας κάλυψης.

Χάρη στη στρατηγική μας που βασίζεται στο τρίπτυχο self-sufficiency, transparency, και personalization ο πελάτης μας θα μπορεί εύκολα και γρήγορα να «χτίζει» τις ασφαλιστικές λύσεις που του ταιριάζουν, να επικοινωνεί και να ενημερώνεται, να αιτείται αλλαγές και να υποβάλλει αιτήματα, να εκτελεί τροποποιήσεις και πληρωμές, να βρίσκει πληροφορίες και στοιχεία που τον αφορούν, να υποβάλλει απαιτήσεις και να παρακολουθεί δυναμικά την εξέλιξη τους.

Την ίδια στιγμή, συνεχίζουμε με την εισαγωγή καινοτόμων εφαρμογών και λύσεων που ενδιαφέρουν τους πελάτες μας και μπορεί να προσθέσουν αξία.