Οι Γενικές Ασφάλειες ευαισθητοποιούν για την οδική ασφάλεια

Μαρτυρίες επαγγελματιών καταδεικνύουν τις δραματικές στιγμές στην άσφαλτο

Τρείς μικρές ταινίες ξεδιπλώνουν τον ανθρώπινο πόνο, όπως αυτός  εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια των ανθρώπων που αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της διάσωσης μετά από ένα αυτοκινητικό δυστύχημα. Το βίωμα και τα συναισθήματα των τριών αυτών επαγγελματιών καταγράφεται μέσα από τις διηγήσεις τους, οι οποίες φέρνουν ξανά στη μνήμη τους στιγμές που κανείς δεν θέλει να ζήσει.

Η εκστρατεία ενημέρωσης των Γενικών Ασφάλειών «Κάποιος σε περιμένει στο σπίτι» έχει στόχο  να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για θέματα οδικής ασφάλειας και εμπίπτει στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας. Μέσα από τις προσωπικές εμπειρίες που έζησαν, οι τρεις επαγγελματίες καλούν τους οδηγούς να τηρούν τους κανόνες Οδικής Ασφάλειας και με ασφάλεια και προσοχή να προστατεύουν τόσο τις ζωές τους, όσο και τις ζωές των άλλων.

Η κοινωνική ευαισθησία και προσφορά βρίσκονται στους κυριότερους στόχους των Γενικών Ασφαλειών επισήμανε ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Εργασιών και  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Ασφαλειών, Λούης Ποχάνης, κατά τη διάρκεια της διάσκεψης Τύπου για την ανακοίνωση της εκστρατείας τονίζοντας πως σημαντικό μέρος της συλλογικής συνείδησης του οργανισμού είναι η υπευθυνότητα και η ενίσχυση θεσμών και ενεργειών για επίλυση προβλημάτων της κοινωνίας, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο για όλους τους πολίτες της χώρας.

Στον χαιρετισμό του στη διάσκεψη ο Γενικός Διευθυντής των Γενικών Ασφαλειών,  Κώστας Κώστα, επεσήμανε πως οι Γενικές Ασφάλειες διαχρονικά έχουν εντάξει στη φιλοσοφία τους και κάνουν πράξη την Εταιρική Κοινωνική Υπευθυνότητα, προσφέροντας στον άνθρωπο και την κοινωνία.  Όπως εξήγησε, οι Γενικές Ασφάλειες προχωρούν σε πρωτοβουλίες και συνεργασίες με επίκεντρο την προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας και  ανακοινώνουν το Πρόγραμμα Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας Ζω με Ασφάλεια. Ο κ .Κώστα αναφέρθηκε και στις δραστηριότητες που αναλήφθηκαν το καλοκαίρι για ενημέρωση των οδηγών που ταξίδεψαν με τα οχήματά τους στην Ελλάδα με πλοίο από το λιμάνι Λεμεσού.

Η Έλλη Ιωαννίδου, Διευθύντρια Εταιρικής Υπευθυνότητας της Τράπεζας Κύπρου, αναφέρθηκε στη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας του Συγκροτήματος ως μια από τις προτεραιότητες της Τράπεζας, στο πλαίσιο της Βιώσιμης Ανάπτυξης και των κριτηρίων ESG.

Στη διάσκεψη τύπου παρευρέθηκε ο Υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και απεύθυνε χαιρετισμό, χαιρετισμό απεύθυναν και οι εκπρόσωποι εμπλεκομένων κρατικών υπηρεσιών.

 

Δείτε τις προσωπικές εμπειρίες που έζησαν οι επαγγελματίες που αναλαμβάνουν το δύσκολο έργο της διάσωσης:

Μάριος Κυριάκου - Πυρονόμος, Πυροσβεστική Υπηρεσία Κύπρου

Ανδρέας Ανδρέου - Αναπληρωτής Λοχίας, Αστυνομία Κύπρου

Κωνσταντίνος Γεωργίου - Πλήρωμα Ασθενοφόρου, Υπηρεσία Ασθενοφόρων Κύπρου