Οι Γενικές Ασφάλειες ευαισθητοποιούν τα παιδιά για πρόληψη κινδύνων στο σπίτι

Γίνε ο ήρωας του σπιτιού σου

 

«Γίνε ο ήρωας του σπιτιού σου» είναι ο τίτλος του θεατρικού έργου που παρουσίασαν οι Γενικές Ασφάλειες σε μαθητές νηπιαγωγείων στο πλαίσιο του Προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Υπευθυνότητας των Γενικών Ασφαλειών  «Ζω με Ασφάλεια»  ενημερώνοντας και ενισχύοντας την σημαντικότητα της Πρόληψης και Αντιμετώπισης κινδύνων στο σπίτι.

Ο Διευθυντής Διεύθυνσης Ασφαλιστικών Εργασιών και  Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου των Γενικών Ασφαλειών, Λούης Ποχάνης στο χαιρετισμό του ανέφερε ότι οι Γενικές Ασφάλειες αποδεικνύουν με κάθε τρόπο την κοινωνική τους ευαισθησία και προσφορά. «Σημαντικό μέρος της συλλογικής συνείδησης του οργανισμού», πρόσθεσε, «είναι  να αισθανόμαστε υπεύθυνοι, να ενισχύουμε θεσμούς και ενέργειες για επίλυση προβλημάτων της κοινωνίας, δημιουργώντας θετικό αντίκτυπο στους συνανθρώπους μας».

O Γενικός Διευθυντής των Γενικών Ασφαλειών, Κώστας Κώστα επισήμανε ότι η δημιουργία και παρουσίαση θεατρικών παραστάσεων για μικρά παιδιά στους χώρους των σχολείων τους, προέκυψε εξαιτίας της τεράστιας ανάγκης που υπάρχει για ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των παιδιών σε θέματα ασφάλειας στο χώρο του σπιτιού τους.

Όπως περιέγραψε ο σκηνοθέτης και πρωταγωνιστής, Πέτρος Κονόμου, το έργο παρουσιάζει με δημιουργικό και κατανοητό τρόπο τους κίνδυνους που ελλοχεύουν στο σπίτι από παιδικά ατυχήματα, ηλεκτρισμό, σεισμό και  δίνει έμφαση στο πώς μπορούν να κατανοήσουν, να αξιολογήσουν και να αντιμετωπίσουν τα παιδιά με ασφάλεια τους κινδύνους αυτούς.

Η Διευθύντρια της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων του ΟΚΥΠΥ Ριάνα Κωνσταντίνου, σε χαιρετισμό της ανέφερε ότι είναι πολύ σημαντικό να καλλιεργήσουμε κουλτούρα από μικρή ηλικία ώστε την ώρα της κρίσιμης στιγμής να μπορούν τα ίδια τα παιδιά, όχι μόνο να βοηθήσουν τον εαυτό τους, αλλά να βοηθήσουν και τους γύρω τους. Αυτό, κατέληξε, είναι το μεγαλύτερο ευεργέτημα που μπορούμε να κάνουμε για τη χώρα μας.